marți, 29 noiembrie 2011

Immortal Technique – “The Martyr”


În octombrie 2011, Immortal Technique a lansat un album gratuit, format atât din materiale care nu-şi găsiseră locul ȋn celelalte albume, cât şi din piese noi.

The Martyr” este un album uşor diferit de stilul lui Tech, unele piese având un ton mai soft, abordând teme mai sensibile faţă de, să zicem, „Dance with the devil”, cum ar fi celebrarea celor decedaţi (chiar şi acelora ce ne-au vrut răul), chiar şi preţuirea frumuseţii naturale (o săgeată către industria modei, ce creează modele prin ȋnfometare şi chin).

Bineȋnţeles, am putea crede din asemenea melodii că Immortal Technique se retrage sau că are de gând să treacă pe R&B. Aşa că pe album găsim şi melodii incredibil de agresive şi incredibil de revigorante, colaborări cu artişti mari pe scena underground şi nu numai, cum ar fi Brother Ali, Chuck D şi Vinnie Paz. Stilul binecunoscut cu referinţe la Ghandi, Mohammed şi Che Guevarra inundă boxele pe toate frecvenţele posibile.

Însă cele mai valoroase materiale de pe album sunt, cred eu, discursurile (separate sau de la ȋnceputurile melodiilor) care, ascultate cu atenţie şi ȋnţelese, ȋţi deschid ochii către o nouă mentalitate, o nouă realitate, pe care doar Technique o putea exprima atât de clar şi de sincer.

The Martyr” este, fără ȋndoială, un album superb, creat cu intenţia de a fi gratuit, ceea ce demonstrează interesele reale ale acestui artist genial. Albumul poate fi descărcat gratuit de AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu